Ezt a bejegyzést nem tart tovább 2 percnél elovasni!

 

A modern frontend webfejlesztés szinte elképzelhetetlen animációk nélkül. Amíg 10 évvel ezelőtt még mindenki statikus weboldalakat tervezett manapság, 2017-ben, már “digitális gépeket” készítenek több ezer izgő-mozgó alkatrésszel.

Ehhez nyújtanak segítséget az alábbi CSS és Javascript framework-k (könyvtárak), megkönnyítve és felgyorsítva a webfejlesztés folyamatát.

 

Animate.css

animatecss

Könnyen használható cross browser CSS könyvtár. Az egyik legnépszerübb és elterjedtebb a webfejlesztők körében.

 

Hover.css

hovercss

CSS3-al készült effekt könyvtár, linkek, gombok, logók, SVG, képek és még nagyon sok egyéb elem animálásához. Letölthető a Github-ról CSS, Sass és LESS támogatással.

 

Bounce.js

bounce.js

A Bounce.js egy Javascript könyvtár amely segítségével gyönyörű CSS3 animációkat készíthetsz. Elérhető a Github-on.

 

CSShake

csshake

Egy CSS könyvtár, szintén a Github-on, hogy mozgásba hozd az (HTML) elemeid!

 

Buttons

buttonscss

A Buttons CSS könyvtár segítségével könnyedén készíthetsz testreszabható, flexibilis és modern gombokat a weboldaladhoz. Sass és Compass alapú. Támogatja a négyzetes, lekerekített sarkú és kerek gombok készítését.

A beépített változók segítségével segyszerűen testreszabhatod, megváltoztathatod a gombok színét, méretét, alakját, a gombokon használt címkék betűtípusát valamint a gombokon alakalmazott effekteket.

 

Kite

Kitecss

A Kite CSS könyvtár egyszerű és praktikus, könnyű értelmezni és használni.

 

CSS Animation

cssanimation

A CSS Animation könyvtár cssanimation.css mindössze 84kb és 300 animációt tartalmaz. Igazi csemege lehet a webfejlesztőknek.

 

ReboundGen

reboundgen_js

 

Szép animációk a Facebook Rebound.js könyvtárára építve. Hasonlít a fentebb említett Animation CSS-re.

Végszó

Ezzel elérkeztünk összeállításunk végére. Remélem tetszett és találtál olyan könyvtárat amit szívesen kipróbálnál esetleg fel is használnál a következő projektedben!

 

Happy coding!