Az 5 legjobb ingyenes stock videó oldal – amit látnod kell

 

Egy kép többet mond 1000 szónál! A képek és videók fontosságát a weboldalakon nem kell részletezni. Minden web fejlesztőnek szüksége van rájuk! Persze, persze.. A legjobbak az egyedi, saját készítésű, teljesen az oldal igényeihez készített képek és videók de … !

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy profi videóssal készíttessen felvételeket a weboldalához. Adódhat úgy, hogy a megrendelt weboldal budget-ja nem teszi lehetővé az egyedi videók használatát vagy egyszerűen csak helyettesítő videókra van szükség amíg a profi, végleges videók megérkeznek.

 

Ilyenkor jönnek jól az ingyenes stock videók. Alább összegyűjtöttem a legnépszerűbb oldalakat ahol minden bizonnyal megtalálod a neked legmegfelelőbb média anyagot! Jó keresgélést!

 

1. Pixabay

pixabay

A Pixabay az egyik, ha nem a legjobb stock footage oldal. Nagyszerű gyűjteménye az HD minőségű, ingyen letölthető és használható videó felvételeknek. Nincs vízjel, nincsenek korlátozások. A videókat egyszerűen böngészheted kategóriák szerint.

Például:

  • állatok,
  • építészet,
  • érzelmek,
  • számítógépek,
  • zene,
  • sport,
  • utazás és még sok sok más

 

A legtöbb videót Pixabay közösségi felhasználók adják. Egy átlagos videó hossza kevesebb, mint egy perc. Az “egyszerü” videükon kívül 4K videót, animációt, végtelenített klipeket is találsz. A Creative Commons (CC0) licensz alatt lévő összes tartalmat szabadon felhasználhatod személyes és kereskedelmi célokra.

Licensz: Creative Commons 0 ingyenes személyes és kereskedelmi használatra. Nincs szükség attribúcióra!

 

2. Pexels Videos

pexels

A legjobb stock footage weboldalak között van a Pexels, amely hatalmas gyűjteménye az ingyenes stock videó felvételeknek. A videók MP4 formátumban állnak rendelkezésre. Különböző típusú videókat kereshetsz, mint a strand, a tömeg, a föld, a sport és még sok más. A videókat, ha szeretnéd, akér meg is oszthatod.

Licensz: Creative Commons 0 ingyenes személyes és kereskedelmi használatra. Nincs szükség attribúcióra!

 

3. Videvo

videvo

A Videvo egy saját márkás, az egyik legnagyobb online stock HD videó gyűjtemény. Több mint 4000 klip található a Creative Commons 3 vagy a Videvo Standard licensze alatt. Ezzel szabadon letöltheted és felhasználhatod kereskedelmi vagy személyes célokra. Csak gondoskodnod kell róla, hogy a videókat ne lehessen letölteni az oldaladról. A videókat kategóriák szerint böngészheted és .mp4 vagy .mov formátumban töltheted le. Az különbség a fenti oldalakhoz képest, hogy regisztrálnod kell ahhoz, hogy minden videó letöltése elérhető legyen számodra.

Licensz: Creative Commons 3 ingyenes személyes és kereskedelmi használatra. Nincs szükség attribúcióra!

4. Coverr

coverr

A Coverr a CodersClan és a Veed.me  közös vállalkozása. Több mint 200 videó található az oldalon. Ezeket a Creative Commons 0 alatt licenszelik. A videókat hetente frissítik, általában hétfőn. Te is megoszthatod és feltöltheted saját videóidat a Coverr.co-ra.

Licensz: Creative Commons 0 ingyenes személyes és kereskedelmi használatra. Nincs szükség attribúcióra!

5. Mazwai

mazwai

Mazwai stílusos gyűjteménye az ingyenes HD videofelvételeknek. A cél, hogy a webdesignerek és az egyéb kreatív foglalkozásúak kiváló videókat találhassanak professzionális és személyes projektjeikhez. CC alatt CC-t ad ki, ami azt jelenti, hogy a felhasználónak jóvá kell hagynia a szerzőt. Nincs korlátozás a letöltésnél, és nem igényel előfizetést. A videók zip formátumban tölthetők le. Ezenkívül megjeleníti az alkotóval kapcsolatos információkat, valamint a letöltés feltételeit. A videók .mp4 és .webm formátumban érhetők el.

Licensz: Creative Commons 3.0 ingyenes személyes és kereskedelmi használatra. Attribúcióra van szükség, ami azt jelenti, hogy fel kell tüntetned a szerzőt és a média származási helyét!

 

Összegezve

Egy jól elhelyezett videó életre keltheti weboldalad. Bár a megfelelő videó megtalálása nehéz feladat, a fenti oldalak segítségével szinte biztos rátalálsz a megfelelőre! Próbálj ki több videót is. Illeszd be a weboldaladba, hogy lásd megfelelő e az oldalad dizájnjához, szín világában, témájában.

 

Happy coding!