Az Adobe által fejlesztett Flash Player még mindig az egyik legnagyobb biztonsági rés a számítógépeken. Hibáit kihasználva távolról is átvehető az irányítás a számítógépek fölött, vagy vírus juttatható rájuk.

Az Iceberg biztonsági cég szakemerei egy olyan biztonsági problémára bukkantak ahol a támadók jellemzően Office-dokumentumokban, Word- és Excel-fájlokban rejtik el a hibát kihasználó kódot. Eezért nagyon fontos, hogy a következő hetekben fokozottan figyelj arra, hogy megnyitod-e az e-mailben érkező dokumentumokat, főleg akkor, ha olyan feladótól kapod a levelet, akit nem ismersz!

Az Adobe szerint érdemes mielőbb frissíteni a Flash Playert, és ehhez már ki is adták kritikusnak minősített hiba nélküli, frissített verziót. Itt tudod ellenőrízni, hogy milyen verzió számú Flash Player fut a gépeden.

 

A Flash legújabb verziója a 30.0.0.113 jelzést viseli. Ha nem a legújabb verziót használod, akkor Chrome és Internet Explorer??? böngészők esetén frissítsd magát a böngészőt, azzal együtt érkezik az új Flash-verzió is. Más böngészők, például Firefox használata esetén erről az oldalról tudod tölteni le a legfrissebb Flash Player verziót.

Ezután ellenőrizd a verziószámot a fenti oldalon!

 

Happy coding!