Ezt a bejegyzést nem tart tovább 2 percnél elolvasni!

 

Bárkivel előfordulhat, hogy elfelejt egy jelszót (ajánlom használd a Lastpass)! Ha történetesen a WordPress oldalad jelszavát felejtetted el szerencsére két opciód is van!

Előszöri is a WordPress beépített jelszó kezelője amit az admin felületen találsz.

lost-password-wp

 

Azonban előfordulhat, hogy ez az út nem járható számodra. Mondjuk nem emlékszel milyen email címet adtál meg esetleg elgépelted. Ebben az esetben sem kell kétségbe esned. Jöhet a második opció.

A WordPress jelszavad helyreállítása a PHPMyAdmin segítségével

Mivel Worpdress weboldalad van feltételezem tudod, hogy a WordPress adatbázissal működik. Adattáblákban tárolja az összes informácíót, többek között a felhasználóneveket és jelszavakat is. Ezeknek az adatbázisban lévő adattábláknak a szerkesztésére a PHPMyAdmin felület ad segítséget. A PHPMyAdmin-t a legtöbb tárhelyszolgáltató a felhasználók rendelkezésére bocsájtja vagy a CPanelen vagy saját admin felületén keresztül. Ha még nem használtad a PHPMyAdmint tájékozódj a tárhelyszolgáltatódnál, miként érheted el.

Lássuk, hogy tudod megváltoztatni a jelszavad a PHPMyAdmin segítségével

1. Nyisd meg a PHPMyAdmint

phpmyadmin_cpanel

 

2. Keresd meg a WordPress weboldalad adatbázisát a balodali panelon és kattints rá.

select_database

 

 

3. Miután kiválasztottad az adatbázist a főpanelen, keresd meg a users adattáblát. Amennyiben a WordPress telepítésekor nem változtattad meg az adattáblák prefixét keresd a wp_users. Amennyiben az alapértelmezettől eltérő előtaggal telepítetted a WordPress-t természetesen az egyénielőtag_users adattáblát keresd. Kattints az adattábla melleti Browse linkre.

browse_users_table

 

4. A főpanelen megjelennek a felhasználók. Keresd meg a felhasználói nevedet és kattints az Edit linkre.

edit_user

5. ‎Az új jelszó megadásához a user_pass mezőt kell módosítanod. A Function nevű legördūlő menüből válaszd ki az MD5-t majd a mellette lévő szerkesztő ablakba írd be az új jelszvad. Ezutan már csak a Go gombra kell kattintanod, hogy véglegesítsd a változásokat.

change_password

 

Ezzel kész is van!. Mostmár megnyithatod a weboldalad log in felületét és bejelentkezhetsz az új jelszavaddal. Amint bejelentkeztél a WordPress észleli az új, MD5 hash-ban tárolt jelszavadat és titkosítja egy algorutmussal.

A fenti módszert használhatod az online weboldladon és a lokális szervereden is. Amennyiben kiváncsi vagy hogy telepítheted a Wordprest lokálisan olvasd el a Lokális webszerver telepítése – MAMP  bejegyzést.

Ha már készen vagy a weboldaladdal itt van egy kis segítség, miként tudod az online szerverre feltenni WordPress oldal mozgatása lokális szeverről online szerverre

 

Happy coding!

Képek forrása: WPBeginner