Mivel a Web továbbra is az egyik legfontosabb platform

és a Microsoft-nak jelenleg nincs mobilra készült böngészője, úgy döntött az Edge nevü, eddig csak Windowson elérhető keresőjét, elérhetővé teszi Androidon és IOS– en is.
A mobil platformos Edge megörökli az asztali változat minden fontosabb szolgáltatását. Többek között az Edge to Edge funkciót, ami lehetővé teszi a könyvjelzők és az egyedi beállítások szinkronizálását a különböző platformokon.

Microsoft-Edge-Web-Browser
A web fejlesztőknek azonban rossz hír, hogy a két mobilos böngésző egyike sem használja az asztali Edge megjelenítési technológiáit. A Microsoft magyarázata elég érdekesre sìkerült ezzel kapcsolatban: “A webes platform egy komplex technológia, amely sok tekintetben duplikálja az egész operációs rendszer működését egyetlen alkalmazáson belül. Az EdgeHTML-lel követett stratégiánk, hogy e duplikáció (és bizonyos értelemben versengés) helyett  integrálódik és együttműködik az alatta lévő platformmal, így az elérhető legjobb biztonságot, kisegítő lehetőségeket, akkus üzemidőt, interaktivitást és nyers teljesítményt nyújtja azon a platformon. Büszkék vagyunk az EdgeHTML-lel a Windows 10-en végzett munkánkra miközben hajtottuk előre a webet képességekben és a szabványokat támogatva. Továbbra is elkötelezettek vagyunk emellett, a Windows 10 platformok széles spektrumán és az összes eszközformán.”

 

Happy coding!